+381 (0)11 244 7321 | office@kaba.rs | Adresa i kontakt | Kako do nas (mapa)
 

Biometrijska rešenja iz Kabe


Kaba je vodeći proizvođać rešenja za biometriju, u oblastima evidencije radnog vremena, prikupljanja podataka iz proizvodnje i kontrole pristupa. Sve više korisnika iz raznih oblasti koristi prednosti dobijene biometrijom. One uključuju proizvodnju, trgovinu, bankarstvo, javnu upravu, prehrambenu industriju, bolnice i avio industriju.
Da li i vi želite da imate korist od biometrije u vašem poslovanju?
Pogodnost su – da više nema zaboravljenih kartica, identifikacija je jedinstvena i više nema zloupotreba.

 

Pogledajte >> Brošuru o KABA Biometriji

 
 
 

Šta je biometrija?


Biometrijska rešenja su spoj nauke i tehnologije za snimanje i merenje fizičkih karakteristika. Izraz “biometrija” dolazi iz dve grčke reči, “bios = život” i “metron = merenje”. Pojedinci se identifikuju merenjem njihovih fizičkih osobina, a te osobine su osnova svakog tipa biometrijske identifikacije. Biometrijska identifikacija koristi individualne fizičke karakteristike ili uzorke ponašanja, koji se porede sa prethodno upamćenim podacima i koriste umesto ključeva, šifri ili PIN kodova.

 
 

Zašto biometrija?


Metode biometrijske identifikacije doživele su ogroman rast tokom prethodnih godina, a tehnološke inovacije su značajno uvećale mogućnost da se brzo i pouzdano detektuju i analiziraju biološke osobine - i da se visokim kvalitetom opravdaju povećani troškovi. Koriščenje biometrije je obečavajući pristup za rešavanje mnogih nerešenih sigurnosnih koncepata.
Kako povezati identitet i pridružiti odgovarajuću autorizacije fizičkoj osobi?
Sa biometrijom, fiziološke karakteristike osobe se koriste za identifikaciju, tj za proveru autentičnosti osoba. Pamte se individualne i zajedničke osobine. Mada je ljudska memorija jedinstvena, ljudske mogućnosti pamćenja su ograničene. Sa stalnim protokom informacija, to postaje kritično. Današnji medijumi za memorisanje šifara i PIN-ova su pogodni samo za privremene medijume arhiviranja. Međutim, oni imaju jedan veliki nedostatak: mogu se izgubiti ili zagubiti.
Prema tome, šta je bolje za identifikaciju osoba osim njihovih fizičkih osobina?
One se ne mogu zaboraviti, izgubiti, špijunirati ili ukrasti. Od velikog broja raznih biometrijskih metoda, Kaba se opredelila za metod identifikacije prepoznavanja otiska prsta. Ovaj metod je prihvaćen kao najpopularniji među
korisnicima i kao vodeći biometrijski metod na tržištu i zasnovan na jednostavnom rukovanju. Biometrija nudi mogućnost smanjenja troškova bez umanjenja sigurnosti. Najvažniji preduslov za siguran i brz rad biometrijske identifikacije je prvo skeniranje otiska - uzorka, koji se onda memoriše kao referentni otisak prsta.


U zavisnosti od zahteva korisnika,Kaba nudi dva različita tipa biometrijske tehnologije identifikacionu i

verifikacionu metodu.
Obe metode koriste referentni otisak prsta kao osnovu za identifikaciju osobe.


Za više informacija vezanih za biometriju, pogledajte informativnu brošuru, molim
“Biometric solutions in practical application”.